Terug naar vorige pagina

Nieuws

(06-08-2020) Nieuwe biljartlakens en twee nieuwe matchtafels. Tevens nieuw contract KPN.


Bericht van cie. Facilitair:
 

Vrijdag 7-8-2020 worden de twee grote matchtafels vervangen en van snelle lakens voorzien.
(Buffalo Royal Plus)
De overige biljartlakens van 1 - 6 en 7 worden vervangen met hetzelfde type lakens als 2-3-4 en 5. (Simonis ). De biljarts zijn hierna in optimale conditie voor ons 50 jarig jubileum biljartseizoen.


Met de KPN is een nieuwe overeenkomst afgesloten.
Hiermee is de oude upload van 1 MB verhoogd naar 26 MB, meer dan voldoende voor KOZOOM uitzendingen eredivisie.(05-08-2020) 9e editie Parkinson - tournooi op 21 oktober


Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Parkinson is een heel nare ziekte.

Menig biljarter is het overkomen. De motoriek wordt aangetast en je verliest de controle over alles wat je wilt doen. Je kan niet meer het spel bedrijven waar je zo goed in was. In een ver gevorderd stadium kan je de sport niet meer bedrijven en verlies je ook de sociale contacten in de biljartsport. Sport en sociale contacten die wij als mens zo nodig hebben. De ziekte heeft een enorme impact op je leven.

Het Parkinson Biljarttoernooi is in het leven geroepen om juist deze biljarters de mogelijkheid te geven hun sport nog te kunnen bedrijven in een gezellige competitieve setting.
Helaas kunnen we deze ziekte niet de wereld uit helpen, we kunnen wel een bijdrage leveren door voor u een fantastisch biljart weekend te organiseren.
Op 21 oktober 2020 vindt de 9e editie van het Parkinson Biljarttoernooi plaats in Nieuwegein.

Bent u getroffen door deze ziekte en wilt u meedoen met het geweldig toernooi: geef u op!!
parkinsonbiljart@outlook.com of Tel. 0306034722

Namens het bestuur Parkinson toernooi, Cees van Schaik - Voorzitter


(09-06-2020) Onze club 'in de picture' op de website KNBB


Zie hier voor een uitgebreid artikel over 't Ivoor met vragen aan Theodoor van Leeuwen op de website van de KNBB.

(05-06-2020) Een  'Nieuwsbericht tussendoor' .

In deze Nieuwsbrief het actuele nieuws dat we definitief NIET kunnen biljarten voor 1 juli. Dit is feitelijk een bevestiging van eerder berichtgeving maar er 'liep' nog een en ander ...
Nu is het kennelijk definitief omdat de Veiligheidsregio besloten heeft dat we onder 'binnensport' vallen. Per 1 juli dus weer biljarten onder 1,5 meter regime.

Verder een vraag vanuit de cie HHD met betrekking tot schoonmaak wijkgebouw.
Saskia heeft opgezegd en er wordt vervanging gezocht.

Ivoor-WebImage 2181

(12-05-2020)  Biljartteam 't Ivoor wil doorstoten naar top Buffalo League 

Huub Wilkowski kondigt in een artikel op de website van de KNBB de komst van twee nieuwe spelers aan, waarmee 't Ivoor een gooi wil doen naar een toppositie in de Buffalo league.
Grootse plannen worden uitgelegd en het is een stuk dat duidelijk een promotie is voor onze club.
Dave Christiani en David Martinez blijven de kopmannen.  Verder wordt Wesley de Jager een vaste speler en Jef Philipoom zal vijf wedstrijden meespelen in het team.
Huub Wilkowski: "We willen richting de top vier van de eredivisie.''

Lees hier het volledige artikel


Ivoor-WebImage 2182

(12-01-2020)  Uitreiking trofee 'Lid van verdiensten' 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden de schijnwerpers extra gericht op Leo van de Westelaken.(† 12-04-2020)
Leo heeft zijn grote verdiensten voor de club en daarom heeft het bestuur besloten hem te benoemen tot Lid van Verdiensten. Als blijk van waardering overhandigde Theo van Dongen aan hem de hierbij behorende trofee. “Ik hoop dat deze trofee een mooi plaatsje in jouw huis mag krijgen. Als je er dan regelmatig naar kijkt, dan weet je zeker: bij ’t IVOOR weten ze nog wie Leo is en wat die betekent voor onze club. Dankjewel Leo!” besloot Theo van Dongen zijn lofrede voor Leo.   Zie evt ook nieuwsbrief bestuur van 13 januari

Ivoor-WebImage 2183

(28-06-2019) Etmaal driebanden voor goed doel.

Tussen vrijdag 28 juni 13.00 uur en zaterdag 19 juni 13.00 uur kreeg Cor van Beers 24 tegenstanders tegenover zich. Hij wilde alle partijen eigenlijk winnen maar het hoofddoel was geld inzamelen voor 'Spieren voor spieren'.
Motivatie: de zus van Cor heeft een spierziekte en hij weet uit ervaring dus dat spierziekten er met name bij kinderen inhakken. Voorzitter Bekkers opende het bal en speelde de eerdte partij tegen Cor. Daarna speelde Monique Drost als enige vrouwelijke tegenstander.
Het is gelukt. Cor heeft de klus geklaard. Hij maakte 459 caramboles met een gemiddelde van bijna een half, en de actie bracht maar liefst zo'n 2500 EUR op.

Ivoor-WebImage 2184

(19-07-2019) ’t Ivoor houdt Provinciale Titel in eigen huis

Derde Open Brabants Kampioenschap een succes

Op zaterdag 6 juli is bij ’t Ivoor in Boxtel de finale van het Open Brabants Kampioenschap voor driebanden teams gespeeld. Na de poule-fase (eind april-juni), waarin 12 poules met 4 teams de strijd aangingen, werden de nummers 1 van elke poule verdeeld over 6 poules van 2 teams om de knock-out fase te spelen. De knock-out fase werd gespeeld met een uit- en thuiswedstrijd per poule. 

Ivoor-WebImage 2185

(27-05-2019) Titel bij NK voor jeugdteams

Joeri, lid van het biljartvereniging ’t Ivoor, speelde afgelopen weekend met zijn jeugdteam Overberg het kampioenschap van Nederland voor jeugdteams. Dit werd gespeeld bij biljartvereniging Horna in Hoorn. Daar kruisten 6 teams de degens. Na een bliksemstart op zaterdag (3x winst) wisten ze zondag de klus af te maken. Joeri en zijn teammaten hadden van de 15 gespeelde wedstrijden 3 wedstrijden verloren. Joeri had tijdens deze NK-finale alle 5 zijn wedstrijden gewonnen. En mede door een superknap gespeelde finale partij van Djovanny van Eindhoven konden zij zondag de schaal en de daarbij behorende titel mee naar huis nemen. 

Ivoor-WebImage 2186

(17-04-2019) ’t Ivoor bloeit als nooit tevoren.

Biljartvereniging ‘t Ivoor verwelkomt 100ste Lid Joeri Wilkowski van 8 jaar Oud. Dit is de eerste stap om nog meer jeugd biljarttoekomst te bieden in de mooie accommodatie aan de Voetboog 14a in Boxtel. Deze jeugd kan hier spelen en trainen onder leiding van Nederlandse topspelers! Het bestuur heeft daarom ook besloten om de aankomende jeugd te stimuleren door deze kinderen zonder kosten kennis te laten maken met deze mooie sport, zodat er op termijn ook een jeugdteam in KNBB verband kan spelen. Het Biljartcentrum Boxtel heeft enorme aantrekkingskracht voor Biljarters uit de omgeving die optimaal willen genieten van hun sport.

 Biljartvereniging 't Ivoor Boxtel - © Copyright 2020     Contact